Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat Ayı Faaliyet Raporu

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında, Şubat ayı içerisinde okulumuzda “Deyim ve Atasözleri Okumaları” faaliyeti adı altında Türkçemizin önemli bir parçası ve kültürel mirasımızın taşıyıcısı olan deyim ve atasözlerimiz üzerine etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

07.03.2024 173

"Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma" etkinliği kapsamında öğrencilerden, seçtikleri ve önceden araştırdıkları bir deyim veya atasözünü jest ve mimiklerini kullanarak anlatmaları istenmiştir.

"Atasözü/Deyim Resimleme" etkinliği ile öğrencilerin, çoğunlukla mecaz anlam taşıyan deyim ve atasözlerini, zihinlerinde canlandırdıkları şekliyle çizmeleri istenmiş ve yapılan çizimler okul panosunda sergilenmiştir.07-03-2024

07-03-202407-03-202407-03-2024