Dilimizin Zenginlikleri Projesi - Yunus Emre Şiirleri Okumaları

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Aralık Ayı Faaliyetleri

YUNUS EMRE ŞİİRLERİ OKUMALARI

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde başlatılan ve 2023-2024 eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecek olan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” ile; öğrencilerin Türk dili ve kültürü için önem arz eden eserler ile tanışması, bu sayede milli kültürümüzün taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmaktadır.

Bu proje kapsamında Aralık ayında yürütülecek olan faaliyetlerden ilki Yunus Emre Şiirleri Okumaları’dır. Bu faaliyet doğrultusunda öncelikle öğrencilere “Gönül Çalab’ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü” tanıtılarak öğrencilerin Yunus Emre şiirlerinde geçen ve bu sözlükte tanımı verilmiş en az 3 kelimeyi seçmeleri istenecektir. Ardından öğrencilerin, seçtikleri bu sözcüklerle anlamlı bir cümle oluşturmaları ve cümle için afiş hazırlamaları gerekmektedir.

FAALİYET ADIMLARI:

1. Ortaokul düzeyinde her sınıf için sınıfın en iyi cümlesi ve afişi seçilir.

2. Sınıfların en iyi cümleleri ve afişleri arasından okulun en iyi cümlesi ve afişi seçilir.

3. Okulların en iyi cümleleri ve afişleri ilçe millî eğitim müdürlüklerine gönderilir ve ilçenin en iyi cümlesi ve afişi seçilir.

4. İlçelerin en iyi cümleleri il millî eğitim müdürlüklerine gönderilir ve ilin en iyi cümlesi ve afişi seçilir.

5. İlin en iyi cümleleri ve afişleri sergilenir ve il birincisi ödüllendirilir.

10.12.2023 117

10-12-202310-12-202310-12-202310-12-202310-12-202310-12-2023